DUVI | Dar resposta á pregunta de que cantidade de alimentos podería producir o mar de forma sustentable no ano 2050 é o obxectivo do estudo que publican, na prestixiosa revista Nature, un grupo de 22 investigadores e investigadoras de dez países, entre os que se atopa a responsable do grupo Future Oceans Lab, do CIM-UVigo Elena Ojea. Partindo da análise de múltiples factores biolóxicos, ecolóxicos e económicos, os expertos e expertas sinalan que no 2050 a produción de alimentos do mar, englobando pesca, acuicultura e marisqueo, podería incrementar entre un 36% e un 74% os 59 millóns de toneladas de alimentos que xera na actualidade.
Coordinado por Christopher Costello, da University of California, Ling Cao, da Shanghai Jiao Tong University, e Stefan Gelcich, da Ponficia Universidad Católica de Chile, o artigo The future of food from the sea está baseado no Blue Paper encargado a un equipo multidisciplinar de expertos internacionais polo High Level Panel for a Sustainable Ocean Economy, promovido por Nacións Unidas. Presentado en novembro de 2019 na Organización Mundial da Alimentación (FAO) en Roma, o informe foi realizado por un equipo de investigadores e investigadoras dos eidos da economía, bioloxía, ecoloxía, nutrición, pesca e acuicultura, entre os que figuraba Ojea como única representante española.